Er is nog leven na de stadsklassen!

12-11-2013 12:03

Dag beste leerlingen en ouders,

Eindelijk wat tijd gevonden om onze blog wat aan te vullen met tekst en foto's.  Na de stadsklassen hadden we niet veel tijd om uit te rusten, want met de herfstproeven in aantocht werd een versnelling hoger geschakeld.  Nu een goeie week na de herfstvakantie zijn we terug op schema. Maar toch vonden we nog de tijd om enkele zinvolle buitenschoolse activiteiten te doen. 

Zo  kwam de KBWB ( Koninklijke Belgische Wielerbond) langs om onze fietsvaardigheid te testen.  De begeleiders gaven onze klas een verdiende pluim.  Uit de testen blijkt dat onze klas ver boven het gemiddelde scoort.   

Daarnaast gingen we ook nog een alternatieve film gaan bekijken in de budascoop.  Een film die ging over een jongen en zijn vader die op een verschillende manier het verlies van het moeder verwerken.  De jongen sluit vriendschap met een kauw, die op het einde van de film ook komt te sterven.  Dit is een kantelmoment in de vader-zoon relatie.  In klas zullen we daar nog verder rond werken aan praten...  Met de onverwachte dood van meneerr Luc, Allerheiligen,... in het achterhoofd meer dan zinvol zou ik zo denken. 

Ook kregen we een klasopdracht van onze nieuwe directeur meneer Pol.  We mogen aan de slag gaan met Legotechnics!  En dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn... :)

Het zesde is ook een opstap naar het secundair onderwijs.  Daar werd de voorbije twee weken hard rond gewerkt.  We proberen de leerlingen zichzelf te leren kennen.  Wat kan ik? Wat wil ik?  En hoe kies ik het best?  Straks volgt ook nog een ouderavond waarop jullie een gedetailleerde uitleg zullen krijgen over hoe het secundair onderwijs er op de dag van vandaag uitziet. 

Voilà, zo bent u nu ongeveer op de hoogte van de voorbije maand!  Binnenkort meer nieuws!! :)