Voor meer weer... best u kind raadplegen!!

02-10-2013 17:17

Dag 3 al! De tijd vliegt...  Na een deugdoende en lange nachtrust (lees uw kinderen waren deze nacht bijzonder braaf) waren we klaar voor een nieuwe dag Brussel.  Maar deze keer gingen we de rand rond Brussel een bezoekje brengen.  Na een stevig ontbijt vertrokken we immers naar het Africa museum.  En om tot daar te geraken moeten we eerst een metro nemen en vervolgens een tram langs de schitterende Tervurenlaan.  Die werd in de jaren 50-60 speciaal aangelegd door koning Boudewijn om bezoekers te lokken naar het Africa museum.  (Toen nog het Congo museum). 

De gids stond reeds klaar om ons te entertainen en te vertellen over de rijke geschiedenis van Congo.  Ondertussen wandelden we door de prachtige gangen van het museum.  Een ideale mix van geschiedenis, cultuur en natuur.  Echt, voor elk wat wils.  Maar het leukste van het bezoek is toch dat we kennis maakten met een typisch Congolees dorpje.  Dat werd ons voorgesteld door een Congolese vrouw die met veel enthousiasme verhalen vertelde over het vroegere en huidige Congo.  Getooid met typische kledij waagden enkelen onder ons zich zelfs aan een dansje op Afrikaanse muziek.

Na een snelle lunch waren we klaar voor het VRT-bezoek.  Kinderen verwachten altijd om BV's te ontmoeten maar de gids maakt hen gelukkig al snel duidelijk dat die kans bijzonder klein is.  Toch slaagde de gids er zonder moeite in om de kinderen te boeien.  Men kreeg een blik achter de schermen van studio's, decorbouw, regiekamers, radiostudio's,...  Maar het leukste vonden de leerlingen om toch eens de weerman of de weervrouw te mogen uithangen.  De blue-key heeft nu geen geheimen voor hen, al zullen enkelen toch nog wat moeten oefenen om Frank of Sabine op te volgen.

Om de namiddag in schoonheid af te ronden trokken we dan nog de stad in om een lekkere Brussele wafel te eten.  Nu een korte rustpauze, straks het avondmaal en dan samen gezellig naar een film kijken op groot scherm.... En morgen?  Morgen is een nieuwe dag! :)