Wat als... de zon van de partij is!!

30-09-2013 19:26

Hallo beste ouders,

Hier het eerste nieuws vanuit Brussel! We vertrokken deze morgen helaas maar met 16 leerlingen richting Brussel.  Hayat en Ramses we missen jullie maar hopen jullie langs deze weg toch op de hoogte te kunnen houden van wat we hier allemaal doen.  En Ramses je kamergenoten zijn klaar om je met open armen te ontvangen! 

Na een rustige en fijne treinreis kwamen we toe in Brusssel-Centraal.  Na een kleine wandeling waren we klaar voor  onze eerste activiteit.  Het museum van Brussel experience.  Kinderen halen vaak hun neus op wanneer ze horen dat we naar een museum gaan.  Maar deze keer hadden ze het mis, gaven ze zelf achteraf toe.  De interactieve tentoonstelling boeide de leerlingen en hopelijk leerden ze hierdoor Brussel wat beter kennen ook ;)

Vervolgens maakten we een wandeling langs het Koninklijk paleis, waar de wissel van de wacht toch wel indruk maakte op de leerlingen. De zon zag dat we ons kostelijk aan  het amuseren waren en wenste ook van de partij te zijn.  We stemden toe en zo konden we samen onze picknick eten in het Koninklijk park. 

In de namiddag was dan een zoek- en doewandeling voorzien door het door zonovergoten stadscentrum van Brussel.  Alles ziet er dan precies nog mooier uit.  We flaneerden zo langs Manneken en Janneke Pis, de Grote Markt, de Beurs, de rue de Bouchers, de Kunstberg... en nog zoveel meer.  Na een stevige wandeling was het tijd om de kamers te gaan bewonderen.  Iets wat van nationaal belang lijkt te zijn voor de kinderen.  :)  Nu hebben we net gegeten en zijn we klaar voor een rustige avondactiviteit.  Of de nacht zelf even rustig zal verlopen zal ik jullie morgen wel weten te vertellen. :)

Ik kan jullie alvast meegeven dat de leerlingen zich allen super lijken te amuseren, er nog geen dodelijke ongevallen zijn gebeurd, de meester en de juf ook volop genoten en vooral dat Brussel sinds vandaag 18 fantastische mensen op bezoek heeft!